Politicieni
Maia Sandu, întrevedere cu Preşedintele Parlamentului European
 19 Ianuarie 2021 15:00  2590
Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli. Preşedintele Republicii Moldova i-a mulţumit preşedintelui PE pentru susţinerea constantă a Republicii Moldova şi a parcursului nostru european.

„Parlamentul European s-a aflat mereu alături de Republica Moldova, iar parlamentarii europeni au fost susţinători constanţi ai proceselor democratice din ţara noastră. Membrii forului legislativ al UE au promovat timp de mai mulţi ani, de o manieră consecventă, o politică mai ambiţioasă faţă de Republica Moldova şi au sprijinit pe cale diplomatică, dar şi prin ajutor financiar lupta împotriva corupţiei şi consolidarea statului de drept.

În discuţia cu domnul Sassoli, am subliniat priorităţile mandatului meu în funcţia de preşedinte - în special, lupta împotriva corupţiei, accelerarea accesului la vaccinul anti-Covid-19 pentru medici şi lucrătorii medicali din prima linie, obţinerea unui sprijin pentru agricultorii noştri afectaţi de secetă şi pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Un subiect aparte a fost modul în care UE poate contribui la dezvoltarea locală, şi anume prin susţinerea programelor la nivel de comunităţi”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, preşedintele declară că în cadrul discuţiei a abordat şi evoluţiile politice interne, reformele planificate pe agenda  europeană şi oportunităţile de colaborare cu Parlamentul European pe dimensiunea parlamentară. „Sper ca dialogul nostru şi aprofundarea cooperării noastre să aducă şi pe viitor beneficii reale pentru cetăţenii noştri”, conchide Maia Sandu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%