Guvern
Premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat când Guvernul se va întruni în ședință
 15 Ianuarie 2021 13:45  3035
Premierul interimar Aureliu Ciocoi a anunțat astăzi că Guvernul se va întruni în ședință doar după ce Curtea Constituțională se va pronunța în privința atribuțiilor Guvernului demisionar în urma examinării sesizării depuse de Maia Sandu.  

El a declarat că există cvorumul necesar, dar s-a decis amânarea ședințelor Guvernului în așteptarea deciziei Curții pentru a ști exact care este mandatul unui Guvern interimar”.

Aureliu Ciocoi speră că va asigura interimatul pe o perioadă scurtă și a declarat astăzi pentru presă că Republica Moldova are nevoie de un Guvern cu atribuții depline, după cum transmite TVR Moldova.

Amintim că Maia Sandu a depus luni o sesizare la Curtea Constituțională care vizează câteva articole de lege care în opinia Președinției ar limita șeful statului și Guvernul demisionar în exercitarea atribuțiilor.

Această acțiune vine în contextul în care Guvernul și-a anunțat demisia, la sfârșitul lunii decembrie, iar învestirea unui nou cabinet pare improbabilă în condițiile în care majoritatea grupurilor parlamentare se pronunță, în declarații, pentru alegeri anticipate.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%