Politicieni
Maia Sandu, gata să-i redea cetățenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu
 30 Noiembrie 2020 14:30  2817
Maia Sandu sugerează ca ar putea să-i întoarcă cetățenia Republicii Moldova fostului președinte al României, Traian Băsescu. Întrebat dacă îi va reda cetățenia moldovenească lui Traian Băsescu, președintele ales a declarat că acum, după ce au fost parcurse toate procedurile în instanță și există o decizie finală la CSJ, Băsescu poate solicita din nou cetățenia Republicii Moldova.

”Respectiv, pentru că acolo procesul s-a finalizat, domnul Băsescu ar trebuie să reia procedura și să depună actele de la început, ca să-i poată fi redată cetățenia Republicii Moldova”, a spus Sandu.

În iunie 2016, prin decretul președintelui Nicolae Timofti, Traian Băsescu și soția sa au devenit cetățeni moldoveni. La 3 ianuarie 2017, noul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat un decret de retragere a cetățeniei moldovenești fostului șef al statului român. Băsescu a atacat decizia în instanțele de judecată, iar în noiembrie 2018, Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău i-a dat dreptate preşedintelui Igor Dodon în decizia sa de a-i retrage lui Băsescu cetăţenia Republicii Moldova.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%