Partide
PAS-ul Maiei Sandu tolerează, mai nou, traseismul politic
 24 Noiembrie 2020 17:00  2974
Mult trâmbițata condamnare a traseismului și corupere politică de către Maia Sandu și formațiunea sa prinde conturul unei povești de adormit copiii. Deși condamnă cu vehemență traseismul politic, Partidul Acțiune și Solidaritate pare să tolereze acest fenomen numai atunci când îi convine, când vine vorba de propriile interese politice.

Alegerile prezidențiale au trecut, fiind câștigate de Maia Sandu. Iar odată cu victoria Maiei Sandu, promotoarea unei politici pretins imaculate, multor primari din țară li s-au trezit brusc „sentimentele purității politice”, îi mustră, probabil, conștiința că, până acum, au servit intereselor altor partide. Așa-i firea moldoveanului, dar mai ales a primarilor. Se înclină după cum bate vântul politic.

Este și cazul primarului orașului Sângerei, cu numele “românesc” Arcadie Covaliov. Unionist convins și exponent al Partidului Unității Naționale, Covaliov a anunțat, cu o anumită doză de euforie, că aderă la Partidul Acțiune și Solidaritate. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta recunoaște cu nonșalanță că a muncit mult în campania electorală pentru victoria Maiei Sandu, bătând de la ușă la ușă pentru ca ea să învingă la Sângerei. Primarul nu scrie nici un cuvințel despre faptul că l-a trădat astfel pe Octavian Țâcu, nu scrie că, de fapt, comite un act de traseism prin decizia sa de a se arunca în brațele partidului Maiei Sandu.

Cei de la PAS s-au bucurat, probabil, că s-au pricopsit fără efort cu edilul unui important oraș din nordul țării. Pe Maia Sandu și PAS nu-i mustră nici conștiința că și-au deschis porțile pentru traseiști. Este firesc ca oamenii să-și schimbe opțiunile politice, iar experiența moldovenească arată că primari din țară aleg să-și schimbe opțiunile în funcție de cum se schimbă guvernările, de cum bate vântul politic. Este deranjantă în toată această istorie încrâncenarea falsă a PAS-ului care luptă cu fenomenul traseismului. PAS-ul e extrem de gălăgios atunci când unii primari sau deputați aleg să treacă la alte formațiuni și tace mâlc atunci când traseiștii se strecoară în rândurile lui. Aceasta e adevărată față a PAS-ul. Nimic nou sub soarele politicii moldovenești.

Sursa:  hotnews.md

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%