Partide
Încă un partid refuză să meargă la consultările lansate de Igor Dodon
 17 Noiembrie 2020 13:00  3093
PDM nu va participa la consultările lansate de preşedintele în exerciţiu Igor Dodon cu fracţiunile parlamentare. Despre acest lucru anunţă formaţiunea într-un comunicat de presă.

„PDM consideră imperativ necesar un dialog la nivel de partide politice autentice în Parlament, care să se soldeze cu elaborarea unui plan anti-criză, instituirea unui nou guvern agreat de toate forţele politice, curăţarea clasei politice şi ulterior organizarea alegerilor parlamentare anticipate libere şi corecte. Democraţii se pronunţă pentru următoarele domenii ca fiind esenţiale în depăşirea crizei în care se află ţara: lupta împotriva pandemiei, reformarea justiţiei şi relansarea economiei. PDM a anunţat că nu va participa la consultări cu instituţia prezidenţială. Liderul PDM Pavel Filip a declarat că formaţiunea pe care o conduce pledează pentru discuţii în cadrul unei mese rotunde, într-un format care să capete un statut permanent, la care ar participa toate partidele autentice”, se menţionează într-un comunicat de presă al PDM.

Ieri, după ce rezultatele preliminare ale alegerilor au arătat înfrângerea sa la scrutin, Igor Dodon a anunțat că va lansa consultări separate cu fracțiunile și grupurile parlamentare.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%