Guvern
FOTO // Diaspora votează: În mai multe state europene s-au format cozi la secțiile de votare
 1 Noiembrie 2020 15:00  1947
La mai multe secții de votare organizate în Belgia, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Irlanda și România s-au format cozi, care în unele cazuri depășesc o sută de alegători. Votanții, aflați peste hotare, sunt îndemnați să documenteze înainte de a porni la vot, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene menționează că rânduri ce depășesc o sută de persoane – conform informației actualizate la ora 12.00 – s-au format la secțiile de votare din Villeneuve-Saint-Georges, Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Hamburg, Kassel, Dublin, Bologna, Parma, Padova, Mestre, Milano, Brescia, Londra, Northampton, precum și din București.

Ceva mai mici sunt cozile, de până la o sută de persoane, sunt la secțiile din Bruxelles și Vicenza.

În contextul pandemiei COVID-19, diaspora este îndemnată să-și exercite dreptul la vot pe parcursul zilei cu respectarea strictă a normelor de conduită sanitară în vigoare din statele de reședință și să urmărească actualizările misiunilor diplomatice menite să fluidizeze aglomerațiile de cetățeni din jurul secțiilor de vot.

În cazul statelor cu mai multe secții de vot, alegătorii moldoveni pot afla care sunt trei cele mai apropiate secții de votare în funcție de locul unde sunt, accesând aplicația dezvoltată de CEC.

 

 

 

Sursa:  Politics.MD
Previous Next

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%