Electorala
CEC condus de PAS o contrazice pe Maia Sandu. Cei mai mulți moldoveni din diasporă înregistrați pentru a participa la alegeri sunt din țările UE
 16 Septembrie 2020 09:50  3599
Peste 52 mii de cetățeni moldoveni cu drept de vot, care se află peste hotarele țării, s-au înregistrat prealabil pentru a participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Datele au fost anunțate de Comisia Electorală Centrală.

Cele mai multe solicitări sunt din partea alegătorilor care vor să voteze în Republica Italiană - peste 10 mii, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord - circa 8 mii, Federația Rusă - peste 5 800, iar în Germania - peste 5 mii. Astfel, doar 10 la sută din cetățenii înregistrați sunt din Federația Rusă, iar restul, 90% - din țările UE. Precizăm că CEC a elaborat un proiect de hotărâre cu privire la organizarea secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Potrivit proiectului, se propune deschiderea a 200 de secții de votare în afara țării. Documentul a fost transmis Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru a fi consultat cu autoritățile țărilor de reședință.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%