Partide
Un judecător a avut opinie separată la decizia CC, potrivit căreia hotărârile Înaltei Curți sunt definitive şi nu pot fi atacate în altă instanță (DOC)
 10 Iulie 2020 15:55  3576
Judecătorul Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, a avut o opinie separată în cazul hotărârii Înaltei Curți din ziua de 9 iulie. Mai exact, Țurcan, a explicat că nimeni nu poate fi judecător în propria cauză.

“În calitate de judecător constituțional și parte reclamantă în procedura de contencios administrativ aflată pe rolul Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, obiectul căreia este anume anularea Hotărârilor Curții Constituționale, am înaintat o cerere de abținere de la examinarea sesizărilor. Declarația de abținere a fost respinsă de Plenul Curții Constituționale. În opinia subsemnatului, judecător constituțional Vladimir Țurcan, examinarea sesizărilor în cauză de către Curtea Constituțională, în special cu participarea mea și a judecătorului Domnica Manole, contravine unui principiu constituțional elementar”, se arată în document.

Amintim că joi, în data de 9 iulie, Curtea Constituțională a decis că hotărârile ei sunt definitive şi nu pot fi atacate în altă instanță. Totodată, potrivit deciziei CC,  votul secret prin care membrii Curții își aleg președintele nu poate fi pus la îndoială de o altă instituție juridică. Hotărârea a fost expusă după ce judecătorul Vladimir Ţurcan a contestat la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, decizia Curții Constituționale privind destituirea sa din funcția de președinte al CC, dar și numirea Domnicăi Manole în această postură.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%