Politicieni
Politologii sunt de părerea că PAS ți PPDA trebuie să poarte dialog constructiv cu actuala guvernare și să marginalizeze partidele oligarhice
 9 Iulie 2020 14:30  3007
Opoziția non-oligarhică din Parlament poate juca un rol constructiv, favorizând o dezbatere utilă cu Guvernul, în loc să-l demită fără alternativa creării unui Executiv nou. Astfel a comentat politologul Dionis Cenușă asumarea de către Cabinetul de Miniștri a răspunderii pentru mai multe proiecte sociale, produsă astăzi.

“Un dialog constructiv pe politici necesare pentru interes public, între guvernare și opoziție, va echilibra șansele opoziției la alegerile prezidențiale. Totodată, aceasta permite marginalizarea pseudo-opoziției distructive prin esență și intenții - Grupul lui Candu și fracțiunea Partidului Shor”, susține Dionis Cenușă, într-o postare pe Facebook.

Amintim că, astăzi, fracțiunile PAS și PPDA, precum și grupurile Candu și Șor au boicotat din nou ședința Parlamentului, în care premierul Ion Chicu a prezentat asumarea de răspundere pe mai multe legi sociale. Cvorumul ședinței a fost asigurat, însă, de deputații PSRM, PDM și cei independenți.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%