Guvern
Guvernul propune subvenții pentru diaspora moldovenească, care va reveni acasă și va iniția afaceri în agricultură
 25 Martie 2020 15:22  3135
Statul va susține moldovenii care revin în țară, pentru ca să-și inițieze o afacere în agricultură. Premierul Ion Chicu a propus, în cadrul ședinței de Guvern, să fie creată o linie separată de creditare în Fondul de subvenționare în agricultură pentru persoanele din diasporă care au revenit acasă.  

”Ei să poată activa mijloace financiare din Fondul de subvenționare, pentru a deschide afaceri în agricultură, iar statul să-i susțină în această etapă dificilă”, a declarat Chicu.

Premierul a dat indicații și ministrului Finanțelor să includă aceste propuneri în proiectul de rectificare a bugetului de stat. 

”Luni vom anunța despre ce este vorba. Vom majora Fondul de subvenționare în agricultură pentru susținerea cetățenilor noștri care revin de peste hotare”, a spus premierul.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a specificat că această inițiativă este așteptată de societate, iar ministerul deja identifică posibilități de a susține aceste persoane.

”Ei deja pot să aplice, dar vom facilita și mai mult posibilitatea de subvenționare”, a spus Perju.

În anul 2020, din  Fondul Național pentru Dezvoltarea Agriculturii și Mediului Rural va fi oferit aproape un miliard de lei pentru subvenționarea investițiilor în agricultură.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%