Partide
PDM a înaintat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu
 17 Octombrie 2019 10:00  2824
Fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat a înaintat astăzi, 17 octombrie, o moţiune de cenzură împotriva guvernului condus de Maia Sandu. Democrații susţin că în ultima perioadă se atestă eșecuri și lipsă de rezultate în domeniul politicii social-economice. Pentru ca moţiunea de cenzură se fie adoptată, ea trebuie să fie susținută de cel puțin 51 de deputaţi, comunică moldpres.md.

Moţiunea a fost prezentată în plen de deputatul Adrian Candu. "În aceste patru luni, Guvernul Sandu nu a avut nicio inițiativă de îmbunătățire a condițiilor pentru mediul de afaceri. Totodată, au fost anulate un șir de proiecte sociale, inițiate de Guvernul Filip, iar altele noi nu au fost lansate", a spus Candu.

El a enumerat realizările fostului guvern şi a cerut sprijinul deputaţilor pentru a retrage votul de încredere acordat Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu.

ConforM regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi şi este supusă dezbăterilor în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii.

Imediat după depunerea moţiunii, democraţii au anunţat că părăsesc sala de ședințe a legislativului, fiind nemulţimiţi de activitatea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigarea fraudei bancare, care urma să prezinte, astăzi, raportul de activitate.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%