Geopolitica
Partidul lui Putin a pierdut o treime din mandate la Moscova
 9 Septembrie 2019 16:00  3407
Rusia Unită, partidul care îl sprijină pe Vladimir Putin, a pierdut mai multe mandate în consiliul local al Moscovei, dar are în continuare peste jumătate și controlează legile care se dau.

Deși nu au fost anunțate încă rezultatele finale la alegeri, parțialele arată că partidul lui Putin a pierdut o parte din mandatele pe care le deținea până acum.

Agenția de presă RIA arată că Rusia Unită ar urma să controleze 26 din cele 45 de locuri din consiliul local din Moscova, suficiente pentru a-şi menţine majoritatea. Totuși, numărul este mult mai mic decât în 2014 când a obținut 28 de mandate în numele său și alte 10 prin candidaţii independenţi pe care i-a susţinut.

La scrutinul de duminică, Rusia Unită a pierdut cele mai multe mandate în favoarea Partidului Comunist. Aceștia au obținut 13 locuri, cu opt mai multe decât în mandatul precedent. De asemenea, două partide de opoziție, Iabloko Partidul Rusia Corectă, ar fi câştigat câte trei locuri.

Toată atenţia era concentrată asupra Moscovei, unde manifestaţii cu participarea a zeci de mii de persoane au avut loc toată vara la chemarea opoziţiei, ai cărei candidaţi au fost ţinuţi departe de scrutin. Câteva mii de persoane au fost arestate în timpul acestor manifestaţii cvasisăptămânale.

Duminică, singurul incident a fost arestarea a circa 15 persoane, între care şi fosta membră a mişcării Pussy Riot, Maria Alehina, şi jurnalistul Ilia Azar.

În total, peste 5.000 de scrutine au avut loc duminică în întreaga ţară. Ruşii au avut de ales 16 guvernatori regionali şi parlamentari locali în 13 regiuni, între care şi Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%