Partide
Declarație // PLDM condamnă pasivitatea cu care PPDA-PAS asistă la acapararea statului de către Federația Rusă
 21 August 2019 12:00  3251
Biroul Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova s-a reunit, pe 20 august a.c., într-o ședință extraordinară. Principalele subiecte de pe ordinea de zi au vizat pregătirea pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, participarea PLDM în alegerile parlamentare noi, convocarea Consiliului Național Politic al partidului și aprobarea declarației privind participarea PPDA și PAS la acapararea celor mai importante instituții ale statului de către forțele pro ruse prin intermediul PSRM.

„Democrația și statul de drept din Republica Moldova se află într-un mare pericol. Sub acoperirea actualei majorități parlamentare, are loc acapararea celor mai importante instituții și structuri ale statului.

Contrar angajamentelor asumate, noua majoritate parlamentară încă nu a declanșat procesul de deoligarhizare și de scoatere din captivitate a statului. Nimeni din cei care au uzurpat recent puterea în stat nu a fost tras la răspundere, iar cei vizați direct au fost lăsați să evadeze din țară nepedepsiți.

Investigațiile privind furtul miliardului s-au împotmolit, iar comisia de anchetă așa și nu a obținut anexele originale cu beneficiarii din raportul Kroll 2.

Contrar promisiunilor de a elimina schemele de monopol de pe piață și intermediarii din sistemul energetic, de a îmbunătăți mediul de afaceri și de a crea locuri de muncă acasă cu salarii mai mari, guvernarea înăsprește politica fiscală și împovărează oamenii cu majorări de tarife și scumpiri.

Având în vedere cele expuse mai sus, Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă pasivitatea cu care PPDA și PAS asistă la acapararea puterii în stat de către un partid care reperezintă deschis interesele Federației Ruse. Creditul de încredere pe care l-am acordat blocului ACUM la ultimul scrutin parlamentar și la crearea guvernului de coaliție s-a epuizat.

Partidul Liberal Democrat din Moldova cere PPDA și PAS să se disocieze de acțiunile subversive ale PSRM de politizare a instutuțiilor statului și să oprească acest proces de subjugare a Republicii Moldova, demonstrând astfel că nu sunt complici la războiul hibrid, pe care președintele rus Vladimir Putin îi poartă pentru a-și menține dominația politică și economică în spațiul post-sovietic. În caz contrar, alegerile parlamentare anticipate vor fi inevitabile, cele locale din octombrie ar putea fi câștigate de partidul pro rus al lui Dodon, iar responsabilitatea pentru haosul și instabilitatea din țară va reveni în întregime tuturor componentelor actualei coaliții de guvernare” se spune în declarație.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%