Guvern
Andrei Năstase a semnat un ordin care vizează activitatea inspectorilor de patrularea
 19 August 2019 15:00  3171
Mașinile capcană dotate cu radare, nu vor mai fi amplasate în locuri ascunse. Un ordin în acest sens, cu privire la asigurarea respectării prevederilor actelor normative în domeniul controlului traficului rutier, a fost semnat de ministrul Afacerilor interne, Andrei Năstase, scrie Ziarul de Gardă.

Astfel, potrivit acestui ordin, va fi interzisă oprirea și verificarea vehiculelor în lipsa temeiurilor legale. Totodată, la oprirea vehiculului polițiștii vor fi obligați să informeze conducătorii auto cu privire la nume, funcție și temeiul legal al opririi, și vor prezenta legitimația de serviciu.

De asemenea, unitățile de supraveghere a traficului vor fi amplasate numai în locuri vizibile, fiind interzisă staționarea acestora în spații ascunse conducătorilor auto.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne, măsura adoptată se înscrie în obiectivul de asigurare plenară a drepturilor și libertăților cetățenilor și de prevenire a abuzurilor din partea instituțiilor de drept, inclusiv a structurilor subordonate MAI.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%