Partide
Minoritățile sexuale planifică să treacă duminică în marș prin Chișinău. Vezi cine din politicieni li s-ar putea alătura
 16 Mai 2019 18:04  3115
Duminică, 19 mai, în centrul capitalei va avea loc Marşul Solidarităţii, organizat de comunitatea gayilor, lesbienelor și transsexualilor din Moldova. Marşul face parte din programul Festivalului  „Moldova Pride”, ediția a XVIII, informează Politics.MD.

Potrivit organizatorilor, festivalul “Moldova Pride” este organizat cu scopul de a spori vizibilitatea comunității LGBT din Moldova și a organizației GENDERDOC-M, pentru a iniția discuții pe diverse teme și probleme legate de drepturile LGBT și pentru a măsura nivelul toleranței în societate.

De asemenea, nu este exclusă nici organizarea unor contramanifestaţii, organizate de reprezentanţii unor organizaţii bisericeşti din Republica Moldova.

Anul acesta, la Marşul Solidariăţii este aşteptată participarea liderei PAS, Maia Sandu, dar şi a altor deputați ai formațiunii, inclusiv Dumitru Alaiba. Politicienii din PAS își exprimă constant sprijin pentru comunitatea homosexualilor din Moldova, iar liderii acesteia au făcut agitație în favoarea lui Sandu la alegeri.

Autor:  Victoria Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
Susțineți coaliția de guvernare ACUM-PSRM?
Nu - 53.21%
Da - 46.79%