Guvern
Moldova și Georgia pledează pentru un nou impuls Parteneriatului Estic
 15 Mai 2019 13:00  2887
Moldova și Georgia se pronunţă pentru un nou impuls Parteneriatului Estic. Despre aceasta au declarat primii-miniştri ai celor două ţări, Pavel Filip şi Mamuka Bakhtadze, în cadrul unei întrevederi care a avut loc în marja evenimentelor consacrate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic (PaE), care se desfăşoară la Bruxelles, transmite Politics.MD.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului RM, prim-miniştrii Moldovei şi Georgiei au abordat subiecte ce ţin de relaţiile bilaterale moldo-georgiene şi buna cooperare în cadrul structurilor internaționale și regionale, accentul fiind pus pe Parteneriatul Estic şi perspectiva de integrare în UE. 

Filip a ținut discurs la Bruxelles despre un deceniu de Parteneriat Estic Pavel Filip și Mamuka Bakhtadze au spus că Moldova și Georgia sînt interesate să confere un nou impuls Parteneriatului Estic, pentru atingerea unor rezultate tangibile. 

Șefii de guvern din cele două ţări s-au pronunţat, de asemenea, pentru intensificarea cooperării în domeniul comercial-economic, menţionînd importanţa activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene de colaborare comercial-economică, care se va convoca în toamna acestui an, la Chişinău. Republica Moldova s-a arătat interesată să preia experiența georgiană în domeniul dezvoltării turismului.

Autor:  Victoria Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%