Politicieni
PREMIERĂ! Diplomat moldovean ales la conducerea Oficiului pentru programe al OSCE
 14 Mai 2019 13:00  3532
Diplomatul moldovean, Valeriu Chiveri, a fost numit șef al Oficiului pentru programe al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) din Dushanbe și deja și-a început activitatea, transmite Noi.md, preluat de Politics.MD.

Potrivit lui Valeriu Chiveri, „Oficiul pentru Programe al OSCE în Dushanbe este unul dintre cele mai mari reprezentanțe ale organizației. El sprijină Tadjikistanul în îmbunătățirea securității frontierelor, în eradicarea amenințării reprezentate de minele terestre și aparatele explozive, creșterea prosperității economice și promovarea respectării drepturilor omului”.

Valeriu Chiveri are mai mult de 24 de ani de experiență diplomatică. Anterior a fost ministru adjunct al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, precum și ambasador al Republicii Moldova în Austria. El are relații strînse cu OSCE, deoarece a fost Reprezentant Permanent al Republicii Moldova în cadrul acestuia, a deținut diverse funcții în cadrul reprezentanțelor OSCE în Georgia, Kazahstan, Turkmenistan, Uzbekistan și Kîrgîzstan.

Autor:  Victoria Rusu Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
COVID-19 în Republica Moldova
CAZURI - 94.3%
CAZURI RECUPERATE - 5.03%
DECESE - 0.67%