Partide
Partidul Liberal depune actele la CEC pentru a fi înregistrat în calitate de concurent electoral
 24 Ianuarie 2019 15:00  3166
Partidul Liberal depune astăzi actele pentru a fi înregistrat în calitate de concurent la alegerile parlamentare pe circumscripția națională, transmite Politics.md.

Într-o conferință de presă organizată în fața Parlamentului, liderul PL Dorin Chirtoacă, împreună cu potențialii candidați ai formațiunii, a anunțat că lista este formată din 30 de persoane. Printre primii pe listă figurează unul din liderii unioniști Vlad Bilețchi, deputatul Roman Boțan, fosta directoare a Apă-Canal Chișinău, Veronica Herța, liderul fracțiunii PL din Consiliul municipal Chișinău, Ion Cebanu. În listă nu figurează fostul lider liberal, actualul președinte de onoare al formațiunii, Mihai Ghimpu.

Liberalii și-au anunțat intenția de a candida și în 33 de circumscripții uninominale la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Amintim că anterior PL a purtat discuții cu Blocul electoral ACUM pentru a participa în comun la alegeri, dar nu au ajuns la un consens. Fostul vicepreședinte al PL, Valeriu Munteanu candidează din partea Blocului într-o circumscripție uninominală din partea blocului ACUM, la fel ca deputatul liberal Lilian Carp.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%