Guvern
Performanțele câștigătorului maratonului în condiții extreme, apreciate de Pavel Filip: Mă bucur că faceți RM cunoscută în lume
 22 Ianuarie 2019 09:00  2055
Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu Dmitri Voloșin, președintele organizației sportive obștești „Sporter”, câștigătorul maratonului în condiții extreme, desfășurat la 14 ianuarie curent, în Yakutia, Federația Rusă, transmite Politics.md.

În semn de recunoștință pentru performanțele sportivului, premierul i-a înmânat Diploma de onoare a Guvernului, subliniind că participarea acestuia la diverse competiții aduce o plusvaloare imaginii țării noastre pe arena internațională. În același timp, Pavel Filip a apreciat implicarea lui Dmitri Voloșin în acțiunile de caritate și organizarea ultimului maraton în scopul colectării de fonduri pentru reabilitarea unei fetițe. „În acest caz, orice ajutor este important. De aceea, ne vom alătura și noi în oferirea suportului necesar”, a adăugat premierul.

Pe lângă domeniul sportului, Dmitri Voloșin s-a afirmat și în sectorul tehnologiilor informaționale. Acesta este fondatorul unei companii IT, care se numără printre primii rezidenți ai Moldova IT Park. În context, premierul s-a interesat despre condițiile de activitate în cadrul parcului, subliniind că Executivul va continua să depună eforturi pentru sporirea atractivității pieței IT în Republica Moldova.

Dmitri Voloșin a apreciat îmbunătățirea cadrului legal în sectorul IT, accentuând că în cadrul parcului pot fi valorificate numeroase oportunități. În prezent, compania testează agenda electronică pentru elevi, iar începând cu 1 septembrie curent, aceasta va putea fi implementată în toate instituțiile de învățământ.

Dmitri Voloșin a alergat o cursă caritabilă de 50 de kilometri, la -60 de grade Celsius, devenind primul sportiv care reușește o asemenea performanță. În timpul apropiat, acesta planifică organizarea unui maraton internațional, care va reuni sute de amatori ai sportului extrem.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
realist 22 Ianuarie 2019 09:20
0 (0)
Asa oameni trebuie promovati ca sa obtina noi succese!
Vasile 22 Ianuarie 2019 11:12
0 (0)
Ne mindrim cu oamenii muncitori si talentati!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%