Partide
Ministerul Justiţiei: Sistem progresiv de executare a pedepsei penale
 29 Noiembrie 2018 15:00  3274
Ministerul Justiţiei și Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au organizat o nouă rundă a discuțiilor de specialitate privind sistemul progresiv de executare a pedepsei penale. A fost prezentat conceptul sistemului progresiv elaborat, ce se propune a fi aplicat în penitenciarele din Republica Moldova, transmite politics. md.

Una din direcțiile de reformare a sistemului penitenciar autohton vizează modernizarea procedurilor de lucru actuale și modul în care deținuții vor executa pedeapsa privativă de libertate. În acest sens, un grup de lucru format sub egida Ministerului Justiţiei a elaborat conceptul sistemului progresiv de executare a pedepsei închisorii ce prevede evaluarea complexă a fiecărui deținut sau prevenit, stabilirea unor prognoze în dependență de gradul de risc, individualizarea activităților prescrise, dinamizarea regimului zilnic, analiza evoluției comportamentului și motivarea persoanei pentru progres.

De asemenea, a fost evidenţiată necesitatea stabilirii mecanismului eficient de interacţiune între autorităţile statului la punerea în executare a pedepselor privative de libertate.

Menționăm că, în cele 17 penitenciare din țară, în prezent se află 7029 deținuți dintre care 1171 sunt persoane aflate în arest preventiv. Discuțiile de specialitate au fost organizate cu suportul Fundației Germane pentru Cooperare Juridică Internațională (IRZ).

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Mihaela 29 Noiembrie 2018 17:07
0 (0)
Fiecare deținut trebuie să-și poatre pedeapsa individul față de ce a comis, în așa mod ca să înțeleagă că a înfăptui un faptă rea și în urma pedepsei se-și i-a lecția și să nu mai comită fapte criminale
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%