Partide
FLAGRANT: Apar dovezi video concrete că Andrei Năstase a făcut agitație electorală în ziua scrutinului din 3 iunie
 27 Iunie 2018 17:44  3754
Liderul PPDA, Andrei Năstase, a încălcat flagrant legislația electorală, în turul doi al alegerilor pentru funcția de primar de Chișinău. Bloggerul Andrei Oțel prezintă, într-un material publicat astăzi, și dovezi video clare că Năstase a făcut agitație în ziua scrutinului.

”În turul 2 după cum știți au fost doar 2 candidați, iar Năstase cu text deschis a spus ca cetățenii să nu voteze cu „binomul lui Plahotniuc-Dodon”. Deci nu poate să existe dubii referitor la încălcarea legislației elctorale”, scrie Andrei oțel.

”Consider că trebuie de făcut și diferența dintre „îndemnul la vot”  și „agitație în ziua alegerilor”. Simplul îndemn la vot nu poate fi calificat drept agitație, dar în cazul lui Năstase e un îndemn a vota în defavoarea contracandidatului. Aici vedeți câteva exemple de îndemnuri la vot și faceți comparație cu ceea ce spune Andrei Năstase», notează bloggerul citat

În opinia autorului, instanța nu putea neglija dovezile privind încălcarea flagrantă a legislației electorale.

”Dacă instanța de judecată ar fi ignorat încălcările flagrante a legislației electorale de către candidatul Andrei Năstase, acest fapt ar însemna o recunoaștere tacită a lipsei de putere juridică a prevederilor Codului Electoral în ceea ce privește de regulile agitației electorale. Mai mult ca atât, partidele politice ar fi fost îndemnate în acest sens ca să încalce și mai grav legislația electorală”, conchide Andrei Oțel.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Ion 27 Iunie 2018 19:19
0 (0)
Bre el o lucrat jurist sau o lucrat ca slugă la Țopa? Nu de alta, dar acțiunile acestea ale lui îmi cam pune multe semne de întrebare ce ține de activitatea lui profesională.
andrei 27 Iunie 2018 20:45
0 (0)
Foarte corect. este necesar de fcut diferență între îndemn la vot și agitație electorală! Anume asta și dă dreptate judecătoarei și face ca Andrei Nsătase să fie vinovat singur de faptul că a pierdut cursa electorală în mod prostește! Însă totul putea fi mai rău dacă nu era pedepsit, deoarece în toamnă la alegerile parlamentare situația putea fi mai gravă din cauza socialiștilor!
Danu 27 Iunie 2018 20:52
0 (0)
Deși Năstase declară că dorește să lupte cu fărădelegile, pînă acum am văzut, că el doar de asta și se conduce, ca mai tîrziu să o facă pe victima, doar că mai devreme sau mai tîrziu, lumea își va da seama ce fel de ipocrit este.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%