Politicieni
Probă audio în care Năstase recunoaște în judecată că oamenii au ieșit la vot la îndemnul lui
 21 Iunie 2018 18:44  3903
În ședința de judecată din 19 iunie, Andrei Năstase a recunoscut că a chemat oamenii la vot, așa cum au spus și socialiștii, deși în fața susținătorilor săi a negat totul. Redacția noastră a intrat în posesia înregistrării audio din ședință și vă prezentăm o secvență unde Năstase spune că oamenii au ieșit la vot anume datorită apelurilor sale pe Facebook ”Eu sunt sigur că la îndemnul meu, au ieșit o bună parte din oameni la vot. Cu siguranță au ieșit și chiar le mulțumesc pe această cale că au dat curs invitației mele de a se manifesta, de a ieși la vot, de a vota, de a participa la procesul de edificare a unui stat de drept”, a declarat Năstase în fața judecătoarei. Precizăm că înregistrările din sălile de judecată sunt oferite ulterior părților din proces.

Amintim că Judecătoria Chișinău a invalidat rezultatele alegerilor din 3 iunie pe motiv că ambii concurenți au încălcat legislația. În opinia instanţei, postările şi intervenţiile live pe Facebook ale lui Andrei Năstase, din ziua alegerilor, au avut un impact semnificativ asupra alegătorilor. Inclusiv recunoașterea faptei de către Năstase a fost un argument luat în considerare de magistrat. Judecătoarea consideră că, deși ”în adresările sale către alegători, concurentul electoral îi îndemna să se prezinte la vot, și să voteze pentru cine consideră ei de cuviință, acțiunile lui reprezintă agitație electorală. Instanța a constatat că este doar prerogativa organelor electorale ca în ziua alegerii să se adreseze către alegători cu îndemnul de a se prezenta la vot”, se spune în decizia de motivare a Judecătoriei Chişinău. Aceleași abateri au fost comise, potrivit judecătorului, și de Ion Ceban.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
andrei 21 Iunie 2018 21:09
0 (0)
Ap dar ce mai fute capul?? singur știe că a încălcat ??? Curva cu 7 fețe!
Alexei 21 Iunie 2018 21:54
0 (0)
Năstase singur a recunoscut în instanța de judecată că a chemat oamenii la vot, a încălcat, iar acum trebuie să-și asume vina.
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%