Politicieni
Mihai Ghimpu spune că următorul președinte al PL va fi Dorin Chirtoacă
 7 Iunie 2018 19:00  3648
Dacă își va dori, fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, va fi următorul președinte al Partidului Liberal. Declarația a fost făcută de liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, la o emisiune TV, transmite IPN.

 

„Era una când Dorin Chirtoacă era primar general și e alta când nu mai are pe umerii săi această responsabilitate. Eu nu că mă consider slab sau nu am puteri – eu am încă puteri, indiferent în ce funcție o să fiu. Nu mai are povara asta pe umeri și este mai tânăr, mai energic, oricum noi o să fim alături. Așa că eu cred că următorul președinte la următorul congres, când va fi el, dar trebuie să fie anul acesta, până în toamnă, va fi Dorin Chirtoacă”, a declarat politicianul.

 

Referindu-se la alegerile noi din Chișinău și Bălți, Mihai Ghimpu spune că acest scrutin a demonstrat că vorbitorii de limba rusă nu mai au încredere în socialiști, doar că în Chișinău nu au avut alternativă și l-au votat pe Ion Ceban.

 

„Asta demonstrează că vorbitorii de limba rusă se îndreaptă spre Renato Usatîi. Și la toamnă se va da o luptă grea. Depinde dacă dreapta se va uni. Dacă dreapta se va bate pe circumscripții fiecare pe cont propriu, atunci va câștiga Plahotniuc”, spune liderul PL. În opinia sa, dacă la toamnă nu se produce schimbarea, noua dreaptă politică se va compromite.

 

Mihai Ghimpu spune că toamna lui 2018 va fi mai fierbinte decât ianuarie 2016, atunci când a fost numit Guvernul Filip.

 

„Dacă pierdem alegerile din toamnă, înseamnă că pierdem și Primăria la scrutinul de anul viitor”, a mai spus politicianul.

Autor:  Neagu Anna-Maria Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
gita 7 Iunie 2018 19:11
0 (0)
un partid care sa da mostenire dumnezeu sa ne fereasca mafie
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%