Politicieni
Noul ministru al Justiției, Victoria Iftodi, a fost prezentată echipei de către premierul Pavel Filip
 20 Martie 2018 12:32  3753
Noul ministru al Justiției, Victoria Iftodi, a depus ieri jurământul. La eveniment au participat premierul Pavel Filip și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a semnat decretul de numire în funcție a ministrului.

După ceremonia de învestire, șeful Executivului a prezentat-o pe Victoria Iftodi echipei Ministerului Justiției, menționând că noul ministru are o experienţă bogată și va reuși să contribuie la avansarea în implementarea reformelor inițiate în domeniul justiţiei. În context, premierul a accentuat că reformarea acestui sector rămâne o prioritate pentru Guvern.

 „Este una dintre cele trei reforme importante, alături de educație și dezvoltarea infrastructurii drumurilor. Dacă ne dorim pensii, salarii, investiții sociale și publice, trebuie să înțelegem că primul lucru pe care trebuie să îl facem este reforma justiției. Acolo unde există justiție corectă și imparțială, acolo vin investitorii și banii la bugetul Republicii Moldova”, a subliniat premierul.

La rândul său, Victoria Iftodi a mulțumit pentru încrederea acordată, menționând că problemele din sistem îi sunt cunoscute și în exercitarea mandatului se va axa pe promovarea proiectelor cu impact maxim pentru societate.

„Intenționez să continui eforturile Guvernului pentru implementarea direcțiilor strategice anunțate în reforma justiției. Această reformă urmează sa o realizăm nu doar pentru a ne respecta angajamentele asumate față de partenerii noștri de dezvoltare, dar în primul rând pentru cetățeni”, a declarat ministrul Justiției.

Victoria Iftodi revine în fruntea Ministerului Justiției după ce a deținut anterior această funcție, în perioada 2004 - 2006. Ea și-a început cariera fiind notar public, iar în anii 1994-1996 a activat în Direcţia notariat şi avocatură a Ministerului Justiției.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Comentarii
Ion 20 Martie 2018 14:23
0 (0)
Principalul să vedem rezultate bune din urma ei, mai ales că are și experiență.
Ion Manole 20 Martie 2018 14:29
0 (0)
Totuși era mai bun Tănase ca ministru al Justiției.
Serafim 20 Martie 2018 16:22
0 (0)
Succese!!
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%