Experți
EDITORIAL // Cine și de ce l-a eliberat pe Filat
 8 Iunie 2021 18:00  4042
La una din televiziunile ”oamenilor buni” este rulat în regim non-stop un promo pentru un interviu cu Maia Sandu ce ar urma să fie prezentat în scurt timp. Explicabil, suntem în campanie electorală. În acest promo Maia Sandu afirmă tăios că este nemulțumită că se fură în fiecare an câte un miliard și că nu stă nimeni la pușcărie...

În momentul în care auzi asemenea cuvinte de la Maia Sandu rămâi năucit de seninătatea cu care dânsa reușește să lipească la un loc imperativul nobil al neîmpăcării cu stricăciunea morală și abjecția anulării aceluiași imperativ prin acțiunea concretizată în efecte palpabile și contrastante.  

Adevărat, sună frumos și ar fi bine să stea la închisoare toți cei implicați în furtul miliardelor, dar problema este că și cei câțiva care au fost condamnați deja au fost eliberați ulterior.

Iar partea slută a situației o constituie faptul că unii din hoții miliardelor au fost eliberați de însăși Maia Sandu. Exact aceeași Maia Sandu care se plânge că hoții de miliarde nu sunt condamnați și nu stau la pușcărie. Ne amintim bine că demersul în vederea eliberării lui Filat a fost realizat de către funcționarii guvernului pe care l-a condus Maia Sandu.

Între altele, merită să reținem și momentul legat de Raportul Kroll, care a avut ca obiect problema furtului miliardului și a fost bagatelizat anume de către actualul aliat al Maiei Sandu, liderul politic Renato Usatîi.

Nici nu putea fi altfel, am și avertizat la vremea respectivă, căci Maia Sandu nu este altcineva decât una din păpușile clanului al cărui membru și exponent a fost Filat anterior. Maia Sandu l-a asistat pe acesta în calitate de membru al guvernului Filat atunci când se luau deciziile în vederea furtului banilor de la BEM și a votat ulterior deciziile în vederea camuflării halucinantei escrocherii.

Astăzi Maia Sandu pozează în persoană inocentă și spune fără să roșească la față că n-a știut nimic din toate acestea. Țara bubuia de scandal, iar Maia Sandu n-ar fi auzit. Câți oameni ”buni” s-or mai găsi să creadă minciunile dânsei? Sper că nu mulți, în pofida faptului că Filat în ultimele zile s-a angajat prin intervenții active în susținerea fostei sale pupile.

Autor:  Vitali Catană Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice