Politicieni
Victor Pușcaș: CC s-a condus de niște aparențe de adevăr și nu de litera și spiritul Constituției
 15 Aprilie 2021 19:51  3418
Curtea Constituțională (CC) s-a ghidat în luarea deciziei de astăzi de niște aparențe de adevăr și nu de litera și spiritul Constituției. Comentariul a fost făcut de fostul președinte al CC, Victor Pușcaș, ca reacție la avizul Înaltei Curți care a statuat că au fost întrunite circumstanțele de dizolvare a Parlamentului.

Fostul magistrat al Curții Constituționale susține că s-a așteptat ca Înalta Curte să se situeze deasupra bătăliilor politice și să prezinte o opinie juridică.

”Art.85 din Constituție prevede sintagma, potrivit căreia președintele țării ”poate să dizolve Parlamentul”. Această normă constituțională permite președintelui, indiferent de numărul de tentative de formare a Guvernului, chiar și la etapa de inițiere a dizolvării Parlamentului, cu consultarea fracțiunilor parlamentare, să verifice șansele de formare a Guvernului și dacă există asemenea posibilități să le folosească. Doar la etapa inițierii dizolvării Parlamentului exista majoritatea parlamentară, capabilă să formeze Guvernul”, a scris juristul pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui Victor Pușcaș, Curtea însă nu a investigat situația reală și nu a observat mimarea consultărilor cu fracțiunile parlamentare; dorința clară a președintelui Maia Sandu de a nu forma Guvernul; expunerea clară a scopului - dizolvarea Parlamentului.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%