Politicieni
Vasile Ernu, despre R.Moldova după aprilie 2009: Un stat total eșuat
 7 Aprilie 2021 15:15  4158
 După revoluția din aprilie 2009, Republica Moldova s-a transformat într-un stat eșuat. Opinia a fost expusă de către eseistul și scriitorul român, Vasile Ernu, într-o postare pe Facebook.

„Vă mai amintiți de 7 aprilie de la Chișinău? Când a fost învins răul și binele a triumfat? A fost dat jos trecutul - Voronin. La putere au venit ”lupii tineri” - ”proeuropeni”, ”jos corupția”, ”transparență și bună guvernare”. Câtă speranță... În câțiva ani ”lupii tineri” în costume și gargară europeană au prăduit tot - doar aerul a rămas neprivatizat. Jaful secolului - un miliard de euro în câteva nopți. Au făcut praf și bruma de stat rămasă. Acum aproape că nu se mai poate reface nimic după ei - un stat total eșuat”, spune Ernu.

Scriitorul vorbește și despre răzbunarea istoriei.

“Compania iData a publicat ieri un sondaj în care prezintă rezultatele ce țin de viața politică din Moldova. Respondenții au fost întrebați în care perioadă au trăit cel mai bine. Surpriză - poporul zice că epoca Voronin a fost pentru ei cea mai bună și stabilă”, mai scrie Vasile Ernu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%