Guvern
Ședința Comisiei Unificate de Control nu a fost deschisă din lipsă de consens asupra ordinii de zi
 26 Februarie 2021 12:00  2259
La 25 februarie curent la Bender s-au întrunit delegațiile Republicii Moldova, Federației Ruse și regiunii transnistrene, reprezentanții Ucrainei și Misiunii OSCE pentru o nouă încercare de a relua ședințele ordinare ale Comisiei Unificate de Control.

În comunicatul Comisiei Unificate de Control se spune că, propunerile delegației Republicii Moldova de a pune în discuție toate problemele acute ale operațiunii de pacificare au fost  susținute doar de reprezentanții Misiunii OSCE și Ucrainei în Comisie. Delegația transnistreană s-a opus aprobării ordinii de zi, blocând în așa fel deschiderea ședinței ordinare.

„Delegația Republicii Moldova consideră că impertinența, cu care exponenții Tiraspolului sfidează atribuțiile Comisiei Unificate de Control de a interveni asupra încălcărilor regimului Zonei de Securitate, subminează eficacitatea mecanismelor de pacificare existente”, se arată în comunicat.

În cadrul întrunirii, delegația Republicii Moldova a notificat în scris Comisia despre faptul că la 2 martie curent în satul Corjova vor fi organizate activități de comemorare a 29 de ani de la izbucnirea acțiunilor de luptă pentru integritatea și independența Republicii Moldova. În context, părții transnistrene i-a fost adresat apelul de a nu admite acțiuni provocatoare capabile să agraveze ordinea publică.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%