Guvern
Se ieftinește energia electrică: Care sunt noile tarife aprobate de ANRE și de când intră în vigoare
 26 Ianuarie 2021 12:57  2936
Din 01 februarie, vom plăti mai puțin pentru energia electrică. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, astăzi, noile tarife la electricitate pentru consumatorii finali.

Astfel, consumatorii casnici deserviți de Premier Energy, ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă, vor achita 1,51 de lei/kWh, față de tariful actual de 1,68 de lei/kWh. În cazul consumatorilor conectați la rețelele de tensiune medie, tariful scade de la 1,32 la 1,25 de lei/kWh, iar al celor conectați la rețelele de tensiune înaltă, de la 1,17 la 1,14 lei/kWh.

În 2020, președintele Igor Dodon a solicitat micșorarea tarifului la energia electrică pentru consumatorii finali. Dodon a declarat că această cerere este motivată de mai mulți factori: prețul la petrol, cursul valutar și micșorarea prețului de cumpărare a energiei electrice de la Cuciurgan.

Ultima scumpire a electricității a fost înregistrată în august 2019, pe timpul când Guvernul era condus de Maia Sandu. Atunci, tariful achitat de populația din nordul țării a fost majorat cu 16,7% până la 2,23 lei/kWh. Pentru consumatorii casnici din centrul și sudul țării tariful s-a majorat cu 5,5% și a ajuns până la 1,89 de lei/kWh.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%