Experți
Expert, despre componența CSS: Acești oameni cu CV-uri ciudate vor avea acces la secretul de stat
 25 Ianuarie 2021 19:00  3081
Componența Consiliului Suprem de Securitate numită astăzi de președintele Maia Sandu stârnește tot mai multe reacții. Într-un comentariu pentru Politics.MD, constituționalistul Vitali Catană menționează că modul în care Maia Sandu a decis să numească membrii Consiliului Suprem de Securitate demonstrează că dânsa nu este interesată de eficiența activității instituției.

Mai mult decât atât, expertul subliniază faptul că membrii apropiați ai Maiei Sandu, care au probleme de integritate, vor avea acces la informații atribuite la secret de stat.

„Dânsa a creat un Consiliu care exclude portofoliile cu pondere și cu decizie în materie, dar care conține membrii apropiați Maiei Sandu în baza unor loialități cel puțin dubioase: relații de rudenie, ONG-iști cu expertiză discutabilă, persoane apropiate cu reputație contestabilă, persoane despre care presa a scris că au probleme de integritate sau chiar de loialitate față de stat. E vorba de persoane implicate în scandaluri de corupție încă de pe vremea când Filat era la guvernare sau de complicități mult mai vechi din cadrul sistemului declarat corupt și capturat. În plus, nu lipsesc persoane care nu au alte merite decât faptul că sunt membri PAS, partidul controlat de Maia Sndu. Toți acești oameni cu CV-uri ciudate vor avea acces la informație clasificată și vor influența politicile de securitate ale Republicii Moldova”, spune Vitali Catană.

Menționăm că 6 dintre membrii desemnați pentru CSS sunt afiliți Partidului PAS condus de Maia Sandu, până a deveni președinte.

___________________________________________________________________________________

 

Opiniile experților pot fi urmărite și pe canalul nostru de TELEGRAM - Expert Opinion    

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%