Experți
Politolog: Prin acțiunile sale opoziția a creat o nouă criză - cea de guvernare
 5 Ianuarie 2021 16:45  3394
Politologul Ian Lisnevschi crede că în spatele crizei politice actuale se ascunde jocul politic și strategia primitivă a opoziției - de a lupta cu guvernarea. Opinia a fost exprimată în cadrul unei emisiuni de la Radio Sputnik Moldova.

Expertul politic este de părerea că prin acțiunile sale opoziția în frunte cu președinta Maia Sandu au creat o nouă criză - de guvernare, pe lângă cea pandemică și economică.

„Atunci când dorești cu adevărat ca guvernul să cadă, sau nu ești mulțumit de administrarea statului, vii cu propuneri, cu persoană care să înlocuiască prim-ministrul, cu o listă de oameni care pot ocupa funcția de miniștri, cu un program de guvernare. Iar atunci când nu faci aceste lucruri și anunți alegeri parlamentare anticipate, devine un lucru fatal pentru R.Moldova. Pentru că nicio țară nu colaborează cu statele în care este conflict politic sau care sunt în perioadă electorală”, afirmă analistul politic.

Mai mult, Ian Lisnevschi spune că Maia Sandu încearcă să-l rețină pe Ion Chicu la guvernare pentru că președinta nu are o echipă, nu are strategie, iar asta înseamnă un rezultat negativ pentru opoziție la alegerile anticipate.

„Când guvernul a cedat și a dat posibilitatea opoziției să administreze statul, dreapta politică fuge de responsabilitate, și nu din cauza patriotismului, ci din cauza că din momentul în care își vor asuma guvernarea va începe să le scadă raitingul. Întrebarea acum este cine îi mai laș: cea care și-a dorit funcții și acum refuză și încearcă să găsească scuze, sau cei care au obosit și vor să scape de presiunea politică”, conchide politogul.

În concluzie, Ian Linsnevschi afirmă că 2021 va fi un an complicat pentru arena politică moldovenească.

_____________________________________________________________________________________

Opiniile experților pot fi urmărite și pe canalul nostru de TELEGRAM - Expert Opinion   

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%