Parlament
Furculiță atenționează: Dacă la declanșarea anticipatelor nu se va respecta Constituția, noua legislatură va fi compromisă
 30 Decembrie 2020 09:10  2853
Un nou Parlament ales în urma unor alegeri anticipate declanșate contrar prevederilor Constituției ar trezi mari suspiciuni cu privire la legalitatea sa. Declarația a fost făcută de Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, la postul de televiziune NTV Moldova.

Deputatul a făcut acest comentariu în contextul apariției mai multor ipoteze, potrivit cărora președintele Maia Sandu ar putea semna decretul de dizolvare a Parlamentului și declanșare a alegerilor anticipate, fără a mai respecta termenele prevăzute în Constituție. 

”Nu este rațional de făcut acest lucru, fiindcă asupra viitorului Parlament ar plana tot timpul faptul că a fost ales cu încălcarea Constituției. Termenii stipulați în Constituție sunt rezonabili și nu văd care este scopul de grăbit acești termeni. Ce o să dea dacă o să câștige 15 - 20 de zile? Care va fi succesul? Avem mai repede Parlament funcțional? Mandatele actuale ale deputaților nu expiră până nu vin alte mandate”, a spus deputatul.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%