Politicieni
Maia Sandu nu spune dacă este pentru introducerea carantinei totale
 30 Noiembrie 2020 14:00  2898
Președintele ales Maia Sandu nu vrea să își asume responsabilități pe timp de pandemie. În cadrul unei conferințe de presă, Sandu a fost întrebată dacă în calitate de șef al statului va susține instituirea carantinei din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

„Președintele nu ia parte la acest proces de luare a deciziilor despre carantină. Există o comisie care funcționează de mai multe luni și care ia aceste decizii. Administrarea rămâne în mâinile Guvernului și Guvernul trebuie să se apuce de treabă”, a spus Maia Sandu.

Precizăm că în mai multe țări din cadrul Uniunii Europene, șefii de stat se implică în gestionarea pandemiei. Astfel, în România, președintele Klaus Iohannis organizează ședințe de evaluare cu premierul, ministrul Sănătății, dar și responsabilii pe Situații Excepționale după care anunță puplic deciziile. Și în Franța președintele Emmanuel Macron participă la luarea deciziilor. Astfel, la sfârșitul lui octombrie, șeful statului a fost cel care a anunțat instituirea "lockdown-ului" național.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%