Politicieni
47 de străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova
 23 Noiembrie 2020 11:30  2793
În perioada 16 – 22 noiembrie 2020, la ”frontiera verde" şi în punctele de trecere poliţiştii de frontieră au fost notificate 840 de evenimente cu documentarea a 849 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, este vorba de:

- 24 de încălcări ale regimului zonei de frontieră şi cel al punctelor de trecere;

- nouă cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;

- 803 contravenţii privind încălcarea regimului special în condiţii de stare excepţională;

- patru cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanşate 73 consemne, dintre care şase consemne pe Interpol şi 67 conform informaţiilor parvenite din partea autorităţilor de ocrotire a normelor de drept naţionale.

În decursul săptămânii precedente 47 de cetăţeni străini, dar şi 57 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 82 201 traversări şi valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 33 722 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 61% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la graniţa moldo-română.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 11 680 persoane şi completate 5 316 fişe epidemiologice individuale. Nicio persoană din cele ce au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecţiei de tip Covid-19.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%