Geopolitica
Joe Biden continuă nominalizările membrilor viitoarei sale echipe de la Casa Albă
 18 Noiembrie 2020 14:00  2418
Președintele-ales Joe Biden a numit marți zece membri ai echipei sale campanie, dintre care jumătate femei și un influent ales de culoare, să facă parte din echipa sa de lucru de la Casa Albă, unde se va muta după preluarea funcției de președinte al SUA pe 20 ianuarie, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Fostul vicepreședinte democrat își continuă pregătirile fără să aștepte ca Donald Trump să își recunoască înfrângerea în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

După ce l-a numit pe veteranul democrat Ron Klain în funcția de șef de personal al Casei Albe săptămâna trecută, Joe Biden a anunțat încă nouă numiri, inclusiv directoarea sa de campanie, Jen O'Malley Dillon, 44 de ani, care va ocupa funcția de adjunct al șefului de personal.

Joe Biden a numit persoane apropiate, precum fostul său șef de cabinet Steve Ricchetti și un vechi prieten, Mike Donilon, în posturi de consilieri.

Unul din principalii săi aliați din comunitatea afro-americană, Cedric Richmond, în vârstă de 47 de ani, va părăsi Camera Reprezentanților pentru a veni la Casa Albă în calitate de consilier responsabil pentru relațiile cu societatea civilă.

Dana Remus, fostă profesoară de drept care a lucrat pentru fundația Obama, va prelua conducerea departamentului juridic al președinției.

Alegerea acestor personalități reflectă angajamentul lui Joe Biden de "a forma un guvern care să semene cu America, care să aibă expertiză și să poată obține rezultate pentru familiile muncitorilor încă din prima zi", potrivit unui comunicat al echipei sale de tranziție. 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%