Partide
Consiliul Republican al PSRM a decis să-l propună pe Igor Dodon în funcția de președinte al formațiunii
 17 Noiembrie 2020 17:55  3012
Consiliul Republican al PSRM s-a reunit, astăzi, în ședință pentru a discuta situația politică din țară și pentru a face totalizarea activității în perioada electorală. Membrii Consiliului au discutat despre activitatea Guvernului Chicu în condițiile în care în Parlament lipsește o majoritate guvernamentală. S-a concluzionat că orice destabilizare politică poate afecta și mai mult economia țării, iar aceasta va provoca o criză socială, ale căror costuri vor fi imense pentru cetățenii Republicii Moldova. În această ordine de idei, Consiliul Republican al PSRM a luat un șir de decizii importante:

  -  să susțină inițiativa deputaților socialiști de a propune Congresului alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte al formațiunii.

  - să fie convocat în ședință Congresul XVI al PSRM până la sfârșitul anului.

  -  a împuternici conducerea partidului, în mod special fracțiunea legislativă, să depună efort pentru a identifica posibilitatea de a păstra stabilitatea politică în țară și cursul de dezvoltare echilibrată a politicii externe.

  - să susțină în continuare punerea în practică a promisiunilor electorale ale lui Igor Dodon. E vorba, mai întâi de toate, de proiectele sociale, care au drept scop îmbunătățirea vieții oamenilor și susținerea celor mai defavorizate pături ale societății.

  -  de promovat în continuare realizarea proiectelor naționale de dezvoltare a infrastructurii, cum ar fi "Drumuri bune pentru toți", construcția de apeducte, salubrizarea localităților și iluminatul stradal în satele și orașele țării.

  - de acordat suport sporit sistemului medical în lupta cu pandemia COVID-19 și, în același timp, de evitat închiderea pe viitor a policlinicelor și spitalelor din țară;

  - de susținut proiectele destinate tinerilor, cum ar fi "Prima casă", instituirea "Capitalului matern", majorarea indemnizațiilor pentru întreținerea copiilor etc.

  - de dezvoltat programele existente și de lansat alte proiecte pentru reîntoarcerea în țară a moldovenilor aflați la muncă peste hotare.

  - să fie promovate și puse în practică principiile europene privind funcționarea limbilor în stat. Astfel, fracțiunea parlamentară a socialiștilor va insista ca limba rusă să obțină un statut special de limbă de comunicare interetnică.

  - să fie anulată cenzura impusă de fostul regim oligarhic asupra audiovizualului. În scurt timp urmează să fie propuse modificările la Codul Audiovizualului pentru a elimina cenzura în raport cu posturile TV retransmise din Federația Rusă, restricție care a fost anterior criticată dur atât de societatea civilă din țara noastră, cât și de către partenerii noștri de dezvoltare.

    Consiliul Republican a subliniat că PSRM rămâne cel mai puternic partid din țară, iar în următoarele săptămâni intenționează să-și fortifice structurile locale, dar și prezența sa în spațiul public.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%