Geopolitica
Parlamentul din Peru îl alege pe al treilea preşedinte al ţării în decurs de o săptămână
 17 Noiembrie 2020 13:15  2926
Parlamentul peruan a ales luni un nou lider, Francisco Sagasti, care urmează să devină al treilea preşedinte al ţării într-o săptămână. Parlamentarul de centru-dreapta, în vârstă de 76 de ani, va conduce ţara ca preşedinte interimar până la alegerile din aprilie, relatează marți Agerpres.

Ţara sud-americană a fost cufundată în haos politic săptămâna trecută când preşedintele Martin Vizcarra a fost pus sub acuzare pentru corupţie şi înlocuit de preşedintele interimar Manuel Merino.

Merino a demisionat duminică, la doar cinci zile de la numire, în urma manifestațiilor violente împotriva destituirii predecesorului său. Cel puţin două persoane au fost ucise şi multe rănite în timpul protestelor.

„Întreaga conducere parlamentară va face tot ce este posibil să restabilească speranţa cetăţenilor, să le arate că pot avea încredere în noi, că suntem responsabili şi că putem lucra împreună”, a declarat Sagasti, care urmează a fi inaugurat ca preşedinte marţi.

Criza politică a lovit Peru într-un moment deosebit de dificil.

Ţara are una dintre cele mai mari rate de decese provocate de coronavirus şi economia ei a suferit de asemenea, cu Fondul Monetar Internaţional estimând că Produsul Intern Brut va scădea cu 13,9% în acest an.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%