Partide
VIDEO // Ion Chicu susține că Guvernul vrea să modernizeze agricultura din Moldova, pentru ca și tinerii să fie atrași de această ramură
 14 Octombrie 2020 16:30  2705
Guvernul va continua să elaboreze politici orientate spre modernizarea agriculturii, astfel ca domeniul să devină atractiv pentru toți, inclusiv pentru tineri, a declarat premierul Ion Chicu la inaugurarea expoziției internaţionale specializate ”Moldagrotech” şi ”Farmer – 2020”.

Chicu a subliniat că cele mai multe surse din Fondul de subvenționare sunt orientate spre modernizarea tehnicii agricole și a echipamentelor de irigare, dezvoltarea sectorului horticol și infrastructurii de procesare a producției agricole. În total, suma subvențiilor solicitate de agricultori în ultimii cinci ani se ridică la 1,8 miliarde de lei.

Potrivit premierului, expoziția este o platformă eficientă de dialog între fermieri, companiile agricole, producători și furnizorii de echipamente și materiale pentru agricultură, autorități publice centrale și locale, dar și mediul științific.

”Misiunea acesteia este de a oferi industriei agricole locale utilaje și tehnologii moderne, ce ar contribui la sporirea eficienței și creșterea profiturilor în agricultură”, a declarat Ion Chicu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%