Experți
Analiștii condamnă comportamentul profesorului de la Ocnița. Maia Sandu, invitată la raport
 24 Septembrie 2020 16:00  3239
Analiștii politici au comentat pentru Politics.MD cazul profesorului de la Ocnița, care le-a organizat elevilor „lecții electorale”. Comentatorii Victor Nichituș și Andrei Ilașciuc susțin că politica nu se face în instituțiile publice de învățământ și cer Ministerului Educației să investigheze cazul profesorului și să fie sancționat.

Jurnalistul român Victor Nichituș spune că este inadmisibil ca un cadru didactic să facă propagandă politică și se întreabă cum ar fi reacționat opoziția dacă s-ar fi făcut agitație electorală în favoarea stângii politice.

„Educația civică trebuie să fie predată de profesorii de educație civică, nu de profesorii de sport. Dreapta politică moldovenească ar trebui să înțeleagă că structura de vârstă a cetățenilor din Republica Moldova este îmbătrânită, și că Moldova adevărată nu este una urbană ci mai degrabă rurală. Retoric, mă întreb ce s-ar fi întâmplat în instituțiile media moldovenești dacă un cadru didactic ar fi făcut propagandă pentru stânga moldovenească și nu ca în acest caz, pentru dreapta”, spune Nichituș.

Totodată, cazul profesorului din Ocnița i-a amintit jurnalistului de un alt episod electoral prin care tinerii erau îndemnați să ascundă actele de identitate ale bunicilor lor pentru a nu putea participa la vot.

Expertul politic Andrei Ilașciuc împărtășește aceleași viziuni și menționează că este un caz ieșit din comun, care încalcă orice cod posibil prin comportament.

„Doamne, dă minte proștilor care azi sunt tineri, iar mâine vor ajunge „idioți” de 78-80 de ani. Totodată, îi doresc acestui profesor să ajungă la această vârstă și să dea peste un dascăl care să-i zică că este un „idiot”. De asemenea, este necesară intervenția Ministerului Educației care să-l sancționeze pe acest învățător. Și cel mai interesant, după părerea mea, îi cum vor aplica cei din PAS renumitele filtre în selectarea cadrelor pentru partid. D-na Sandu, sunteți invitată să dați o apreciere isprăvii făcute de membrul PAS” este mesajul lui Andrei Ilașciuc.

Amintim, un profesor din Ocnița, care este și consilier local PAS, în timpul unei lecții i-a îndemnat pe elevi să-l susțină la alegerile prezidențiale  pe liderul partidului din care face parte. Cadrul didactic și-a permis în timpul discuțiilor cu elevii un limbaj licențios și injurii la adresa persoanelor în etate. Acesta i-a numit pe bătrâni „idioții ăștia de 78-80 și ceva de ani, care se duc și votează și hotărăsc soarta voastră”.

___________________________________________________________________________________

Opiniile experților pot fi urmărite și pe canalul nostru de TELEGRAM - Expert Opinion   

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%