Politicieni
PAS a căzut în propria capcană a minciunilor
 16 Septembrie 2020 17:05  3072
De câteva săptămâni, cu mult înainte de a fi dat start perioadei electorale, Partidul Acțiune și Solidaritate a afirmat că alegerile prezidențiale vor fi falsificate. Au citit ei aceasta în stele, în zaț de cafea ori au tras cărți tarot, nu este clar. Cum nu este clar dacă au fost la tanti Ruxanda, clarvăzătoarea în generația a 5-a. Cert e că au și pregătit panouri prin toată țară despre cum ne-au fost furate alegerile.

Pentru a deveni mai credibili, au fost antrenate și mai multe ONG-uri, ziare libere de partid și televiziuni crescute pe granturi străine. Toate acestea au reușit să depisteze patru persoane de peste hotare, care au vrut să voteze în Europa Occidentală, dar ei, chipurile, sunt înregistrați în Rusia. Fără ca cineva să verifice cum s-a întâmplat aceasta, dacă nu e făcut special de către experții ONG-iști care sunt plătiți să "depisteze aceste încălcări", au intensificat acuzațiile despre falsificarea alegerilor. Nimeni, dar absolut nimeni nu intră in detalii, nici tehnice, nici de procedură, nici juridice, nici măcar matematice. Important ca în capul moldovenilor să fie bătut ca și cu ciocanul ideea despre falsificarea alegerilor.

Această poveste inventată despre falsificarea alegerilor nu e deloc credibilă în condițiile în care președintele Comisiei Electorale Centrale este chiar omul propus de PAS-ul Maiei Sandu. La acest fapt au atras atenție atât mai mulți analiști politici, dar și politicieni, care au luat în derâdere afirmația Maiei Sandu despre ce face omul promovat de ea la Comisia Electorală Centrală.

Aflarea la șefia CEC a omului Maiei Sandu dă peste cap întreaga campanie de manipulare despre falsificarea alegerilor. Or mereu ei îi vor întoarce cu afirmația că este imposibil să faci falsificări în condițiile în care voi conduceți principala instituție care organizează alegerile. Imediat au început atacurile la adresa președintelui CEC, Dumitru Cimil, inițial din partea ONG-urilor politizate, apoi a venit și cererea PAS-ului despre demisia de la CEC a persoanei promovate în funcție chiar de formațiunea lor.

Toate aceste mișcări îndărătnice scot la iveală un singur lucru: toate acuzațiile despre falsificările electorale sunt o minciună promovată orchestrat de către PAS, Maia Sandu, ONG-uri și instituțiile media finanțate din aceleași surse ca și experții din societatea civilă. Între timp, pe cetățenii îi interesează calitatea vieții lor, sănătatea, viitorul copiilor, salariile și pensiile, drumurile și apa în casele lor.

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%