Parlament
Un deputat din Primul Parlament al țării acuză Asociația Parlamentul 90 de extremism și că manipulează opinia publică
 14 Septembrie 2020 18:35  2974
Deputatul în Primul Parlament al Republicii Moldova, Valeriu Daraban, acuză Asociația obștească «Parlamentul - 90» de manipulare și falsuri. Acesta susține că membrii Asociației i-au folosit numele fără ca să îl anunțe.

„Am rămas stupefiat şi profund indignat, aflând că numele meu a apărut printre semnatarii unei Declarații recente emise de Asociația obștească «Parlamentul - 90». Pun la curent opinia publică că îmi exprim dezacordul total atât față de conținutul Declaraţiei cât şi faţă de metodele amorale şi distructive pe care le utilizează în ultimul timp această Asociație.

În acest context declar: Această Asociaţie nu exprimă nici pe departe poziţia majorităţii deputaţilor de legislatura a XXII-а (1990-1994), căci ea, fiind un ONG, este monopolizată de persoane cu viziuni extremiste.

Mă desolidarizez total de poziţiile luate şi acţiunile întreprinse în ultimii ani de acest ONG, pe care le consider de orientare antistatală, antinațional şi cu intenţii destabilizatoare.

Îmi anunţ încetarea calităţii de membru al acestei organizaţii obşteşti în semn de protest, deoarece ea a devenit în mod benevol o unealtă a forţelor care luptă pentru lichidarea Republicii Moldova.

Consider că această organizaţie lichidatoristă calcă în picoare scopurilor fixate în Declaraţia de Independenţă în care se pune accentul pe valorile noastre identitare, inclusiv pe cele morale, valori specifice poporului nostru. Organizaţia în cauză contribuie cu bună ştiinţă la creşterea dezastrului din ţara noastră – mă refer la dezastrul politic, economic, social şi cultural.

Sunt convins că majoritatea deputaţilor primului Parlament sprijină poziţiile exprimate în prezenta declarație”, a scris Daraban.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%