Politicieni
Ambasadorul UE recunoaște că nici Guvernul Sandu nu a reușit să elucideze cazul furtului miliardului și să combată corupția? Vezi ce a declarat Michalko
 14 Septembrie 2020 17:00  2877
Reforma justiției, furtul miliardului și combaterea corupției rămân principalele restanțe ale Republicii Moldova în relația cu Uniunea Europeană. Despre aceasta a vorbit ambasadorul european la Chișinău Peter Michalko, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii.

“Sunt domenii în care nu vedem progrese care ar fi satisfăcătoare și aici continuăm să-i încurajăm pe cei care au responsabilitatea pentru decizii în Republica Moldova să facă lucruri pentru a schimba realitatea și a atinge standarde europene, necesare pentru funcționarea instituțiilor, după cum așteaptă cetățenii Republicii Moldova. Aici vorbim în continuare de reforma justiției care nu a fost realizată până acum. Vorbim de alte lucruri importante cum ar fi investigarea fraudei bancare și sunt 6 ani după ce a avut loc această crimă care a făcut daună de 12 la sută din PIB al țării și nu vedem nicio persoană pedepsită pentru această crimă. Vorbim despre promovarea mai departe a luptei împotriva corupției”, a declarat ambasadorul UE.

Precizăm că în ultimii șase ani, Maia Sandu s-a aflat la guvernare de mai multe ori. Aceasta a ocupat funcția de ministru al Educației în guvernele Alianței pentru Integrare Europeană. Iar în perioada iunie – noiembrie 2019, Maia Sandu a ocupat funcția de prim-ministru0 fiind în fruntea unui Guvern cu miniștrii propuși de Blocul ACUM PAS-PPDA.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%