Parlament
Ion Ceban, despre reabilitarea scuarului „Mihai Eminescu”: În premieră, în acest scuar vom realiza un nou experiment
 11 August 2020 12:00  2891
Lucrările de reparație a Scuarului „Mihai Eminescu” sunt în toi. Potrivit primarului general Ion Ceban, la amenajarea și renovarea Scuarului „Mihai Eminescu”, se lucrează de la începutul săptămânii, iar zona a fost îngrădită pentru securitatea cetățenilor.

După ce în această zonă au fost curățați copacii, actualmente este înlăturat asfaltul vechi, sunt demontate bordurile și a fost scos mobilierul urban, ce urmează a fi înlocuit cu unul nou.

„În premieră, în acest scuar vom realiza un nou experiment, în ceea ce privește aplicarea pavajului, a iluminatului artistic, dar și a altor elemente inovative. Cheltuielile sunt suportate de Primăria Chișinău și în colaborare cu Mobiasbanca”, spune edilul.

Totodată, urmează să fie amenajată o aleea în Parcul Catedralei, acolo unde au fost strămutaţi pictorii, care își comercializau tablourile în Scuarul „Mihai Eminescu”.

Ion Ceban a mai punctat că în următoarele 2 săptămâni va fi instalat primul element de mobilier urban ce va servi drept suport pentru expoziția pictorilor. Aleea va fi amenajată de-a lungul străzii Columna.

„Scopul nostru este de a crea condiții mai bune de comercializare a tablourilor, dar și să creăm un nou aspect estetic al orașului. Încet - mişcăm lucrurile din loc”, a subliniat primarul.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%