Politicieni
Tot mai mulți cetățeni l-ar vota pe Ilan Șor în funcția de președinte
 3 August 2020 13:36  3345
Numărul cetățenilor care l-ar vota pe liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor în funcția de președinte, este în continuă creștere, potrivit unui nou sondaj realizat de compania Intellect Group.

Peste 13% din participanții la sondaj, care au exprimat o opțiune electorală, au declarat că ar vota pentru Ilan Șor, chiar dacă acesta nu va putea candida la alegeri deoarece nu are 40 de ani împliniți.

Potrivit noului sondaj, Ilan Șor este pe locul trei la intenția de vot la alegerile prezidențiale, fiind devansat doar de Igor Dodon și Maia Sandu. Cercetarea sociologică atestă însă ratingul în creștere al liderului Partidului „ȘOR”. Dacă la sondajul precedent, aproximativ 9% din cei intervievați îl cotau pe Ilan Șor cu șanse de a deveni președinte, acum deja peste 13 la sută din cei care au exprimat o opțiune sunt gata să-l voteze pentru fostul primar de Orhei.

În același timp, intenția de vot pentru Igor Dodon este în scădere.

Ilan Șor li se asociază cel mai mult oamenilor cu personajul Robin Hood, cunoscut pentru faptul că lua bunurile celor bogați și le împărțea săracilor.

Sondajul a fost realizat în perioada 23-27 iulie pe un eșantion de 1072 de persoane din 77 de localități ale Republicii Moldova, marja de eroare fiind de ±3,2%.

Sursa:  tvc.md

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%