Partide
Ex președinte al CC: Sunt convins că, Comisia pentru reforma constituțională va acționa în interesul protejării drepturilor, libertăților fundamentale și legitime ale omului
 31 Iulie 2020 12:10  4090
Fostul președintele al Curții Constituționale Victor Pușcaș este de părerea că reformarea Legii supreme este absolut necesară în contextul actual. Totodată, el spune că, Comisia pentru reforma constituțională, creată de președintele Igor Dodon, „va fi în interesul eficientizării instituțiilor statale, consolidării suveranității și independenței Republicii Moldova, precum și protejării drepturilor, libertăților fundamentale și intereselor legitime ale omului”.

Într-o postare pe Facebook, Victor Pușcaș mai spune că “se îmbolnăvesc și Constituțiile, deseori nu cu bună-credință dar cu rea-voință. Din acest motiv, este absolut necesară această Comisie, în vederea discuțiilor asupra noilor mecanisme juridice pentru a exclude crizele politice, precum și a abuzurile și folosirea Constituției în scopuri provocate de diferite interese”.

Amintim că președintele țării, Igor Dodon, a semnat decretul privind constituirea Comisiei pentru reforma constituțională.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%