Geopolitica
Traian Băsescu vrea să candideze la funcţia de primar al Bucureştiului
 29 Iulie 2020 13:55  3465
Fostul preşedinte României, Traian Băsescu, spune că vrea să candideze la primăria Bucureşti, dacă PMP nu e inclus în alianţa liberalilor cu USR-Plus.

El a spus la Digi24 că discutat cu preşedintele PMP, Eugen Tomac, să aibă în vedere candidatura lui la Primăria Bucureşti.

„Categoric, dacă alianţa de dreapta înseamnă doar PNL şi USR, nu voilăsa partidul să rămână în derivă. Noi am fost cei care au iniţiat ideea ca Nicuşor Dan să fie candidat unic pentru dreapta. Acum aflăm căPMP nu e binevenit. Foarte bine, PMP nu e partid de milogi. Ne vom juca şansa”, a spus Băsescu.

„Singura problemă este o decizie a partidului. I-am informat că dacă au nevoie de serviciile mele sunt aici. (…) Am discutat cu Eugen Tomac solicitându-i ca după ce definitivează lista de candidaţi să aibă în vedere şi candidatura mea”, a spus Traian Băsescu.

El spune că PMP are 10% în Bucureşti, fără el, şi că principala sa ţintă nu e Nicuşor Dan, ci Gabriela Firea.

Băsescu îi acuză, pe de altă parte, pe liberali că au pornit o „vânătoare de vrăjitoare”, oferind locuri pe liste unor membri ai PMP din teritoriu, pentru a-i împiedica să candideze din partea partidului.

„Nu-mi place şi asta arată că ar putea fi un plan la care vizează absorbţia PMP în PNL. Nimeni din actualul PMP nu are veleităţi de a se revendica de la Brătieni. Cei cu acele veleităţi s-au dus. Noi ne revendicăm de la Petre Roman şi mergem înainte”, a spus Băsescu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%