Experți
Ian Lisnevschi: Partidele politice trebuie să treacă de la „lupta împotriva cuiva” la „nevoile și emoțiile alegătorilor”
 15 Iulie 2020 13:40  4517
Viața politică din Republica Moldova este suprasaturată de evenimente politice și confruntări între liderii de partide. Este opinia directorului Companiei de consultanță și cercetări politice „Intellect Group”, Ian Lisnevschi, exprimată în urma prezentării celui mai recent sondaj de opinie.

Politologul consideră că partidele politice trebuie să treacă de la strategia electorală “lupta împotriva cuiva” la „pentru nevoile și emoțiile alegătorilor”.

„Cercetările cantitative și calitative arată necesitatea alegerii altor strategii și renunțării la stilul de partid autoritar. Societatea cere acum politică la alt nivel. Oamenii vor să le fie rezolvate problemele cu care se confruntă și așteaptă propuneri politice viabile și stabile. Oboseala adunată de la crizele politice interminabile și a instabilității duce la scăderea încrederii cetățenilor în politică în general. Uitându-ne la numărul mic de cetățeni activi politic, există riscul să fie ales un parlament nereprezentativ, să continue criza politică și, astfel, să nu fie posibilă formarea unui guvern de coaliție” opinează expertul Ian Lisnevschi.

 

__________________________________________________________________________________

Opiniile experților pot fi urmărite și pe canalul nostru de TELEGRAM - Expert Opinion     

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%