Electorala
Al patrulea sondaj confirmă că Partidul ȘOR este a treia forță politică din Moldova
 15 Iulie 2020 13:55  3062
Al patrulea sondaj de opinie consecutiv confirmă că Partidul Politic „ȘOR” este a treia cea mai influentă forță politică din Republica Moldova și care va accede cu siguranță în viitorul Parlament, cu un scor mai bun decât cel obținut la scrutinul din februarie 2019. Liderul formațiunii, Ilan Șor, este cotat de cetățeni pe locul trei ca șanse la alegerile prezidențiale, deși nu poate candida din cauza cenzului de vârstă.

Potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie realizat de compania Intellect Group, cinci partide ar accede cu siguranță în Parlament, iar Partidul Politic „ȘOR” s-ar situa pe locul trei, cu 11,1% din numărul celor care au prezentat o opțiune de vot, după PSRM și PAS, care ar obține 34 și, respectiv, 28% din voturi. În urma partajării voturilor, Partidul „ȘOR” ar obține 12 mandate, adică aproape dublu față de cele 7 mandate de deputat pe care le-a obținut la alegerile parlamentare din februarie 2019.

Și liderul formațiunii, Ilan Șor, este printre lideri la capitolul încredere în politicieni. Cu 14% încredere, Ilan Șor este devansat doar de Igor Dodon și Maia Sandu. De asemenea, peste 9% din cei intervievați consideră că Ilan Șor poate învinge la alegerile prezidențiale din toamnă, asta chiar dacă el nu va putea candida deoarece nu are 40 de ani împliniți.

Sondajul a fost realizat în perioada 2-9 iulie pe un eșantion de 1172 de persoane, marja de eroare ±3,1%.

Sondajul Intellect-Group este a patra cercetare sociologică ce atestă o creștere a intenției de vot pentru Partidul „ȘOR”, după ce alte trei companii - IMAS, CBS-AXA și iData cotau formațiunea cu un rating mediu de aproximativ 9,5%. Potrivit experților, această evoluție se datorează atât poziției tot mai vizibile a formațiunii, devenind cel mai vocal critic al guvernării pe stânga, dar și datorită proiectelor sale în diferite localități - iluminat stradal, drumuri, inițiative și programe sociale.

 

 

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%