Politicieni
„Avia Invest” dezminte că guvernarea lui Dodon a reziliat contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău
 10 Iulie 2020 17:48  3422
„Avia Invest”, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), a dezmințit informațiile apărute în presă cu privire la rezilierea contractului de concesionare. Compania susține că a primit doar o notificare de la Agenția Proprietății Publice (APP) și că procesul de reziliere este un mecanism juridic care durează mai mult timp. „Avia Invest” afirmă că va continua să modernizeze AICI încă 43 de ani.

Într-un comunicat, „Avia Invest” precizează că a primit o notificare de la APP despre intenția de a rezilia contractul de concesionare, invocând neprezentarea poliței de asigurare și că acțiunile APP sunt o nouă tentativă de a executa comenzile personale ale lui Dodon de a desface contractul cu orice preț.

„Procedura propriu-zisă de reziliere a contractului este una juridică de lungă durată și „Avia Invest” dezminte informațiile și nu consideră o notificare ca un fapt împlinit”, se arată în comunicatul citat.

 „Avia Invest” se arată îngrijorată de faptul că s-au amplificat atacurile la adresa companiei, care ar fi orchestrate personal de către Igor Dodon. Compania califică acțiunile ca abuzuri fără precedent pe care nu și le-a permis nici o țară și trage atenția în acest sens a opiniei publice, investitorilor străini și a organizațiilor internaționale.

 „Avia Invest” precizează că presiunile au fost atât de uriașe încât companiile de asigurări din Moldova au refuzat să semneze o poliță de asigurare pe care „Avia Invest” trebuie să o prezinte anual, astfel că s-a văzut nevoită să o perfecteze în Federația Rusă.

„Agenția Proprietății Publice refuză să recunoască polița de asigurare, invocând că aceasta este perfectată în afara Republicii Moldova, asta chiar dacă așa proceduri sunt perfect legale”, se menționează în comunicat.

Potrivit sursei, această atitudine denotă că autoritățile de la Chișinău creează obstacole artificiale pentru a argumenta rezilierea contractului de concesionare. „Avia Invest” reiterează că este o companie solvabilă, care își exercită activitatea în strictă conformitate cu legislația și cu prevederile contractului de concesionare.

„Avia Invest” consideră inexplicabilă atitudinea lui Igor Dodon, care se declară prieten al Rusiei și al mediului de afaceri rus, față de o poliță de asigurare semnată cu o companie din Rusia.

„Este clar că Igor Dodon, prin comportamentul său, demonstrează un comportament inamical față de mediul de afaceri și cetățenii ruși”, subliniază comunicatul.

„Avia Invest” mai arată că prin acțiunile sale, Igor Dodon riscă să prejudicieze bugetul de stat cu 900 mil. USD - suma revendicată de compania în cauza împotriva Republicii Moldova la Curtea de Arbitraj Internațional.

 AIC a fost concesionat de „Avia Invest” în 2013 pe un termen de 49 de ani.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%