Experți
Un analist politic de la București spune că ascendența Maiei Sandu se datorează lui Năstase
 7 Iulie 2020 09:35  3423
Vizita la Bucureşti a liderului PPDA, Andrei Năstase, produce şi primele efecte negative pentru colega sa din PAS, Maia Sandu. Unii analişti de peste Prut încep să vehiculeze intens opinia că ascendenţa liderei PAS s-ar datora doar concesiilor pe care le-a făcut Năstase, de-a lungul timpului.

„Victoria lui în alegerile din vara 2018 pentru Primăria Chișinăului și anularea rezultatului din turul doi, a fost începutul sfârșitului pentru oligarh. E destul de răspândită opinia că Năstase a făcut concesii care au creat un context favorabil pentru creșterea profilului politic al Maiei Sandu; în toamna 2016 și-a retras candidatura la prezidențiale, susținând-o pe Sandu”, susţine analistul politic Armand Goşu, într-un interviu oferit pentru contributors.ro.

În acelaşi inteviu, Goşu spune că Năstase, în comparaţie cu alţi exponeni ai dreptei moldoveneşti, este carismatic şi stârneşte emoţii puternice.

„E un lider politic carismatic, poate să stârnească emoții puternice, să polarizeze electoratul și să-l mobilizeze”, conchide Goşu.

Sursa:  Politics.MD

Știri asemănătoare
 
Adaugă comentariu
Nume  *
Mesaj *
Recomandate
Partide politice
Sondaj
După creșterea numărului de infecții noi cu coronavirus, trebuie restabilite măsurile de carantină?
Da - 69.77%
Nu - 30.23%
Nu știu - 0%